ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ ΕΛΕΝΑ

ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ ΕΛΕΝΑ

Οικονομολόγος - Γραμματειακή Υποστήριξη

H Παπαπαρίση Έλενα πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και 7 συναπτά έτη, ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Παράλληλα εργάζεται και ως γραμματειακή υποστήριξη σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Έχει οργανώσει και επιμεληθεί εκδόσεις φροντιστηριακών βιβλίων σχετικές με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Καθηγητής Πληροφορικής

Ο Λεύκος Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το 2010 εισήχθη στην Σχολή Θετικών Επιστημών, στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο και αποφοίτησε πραγματοποιώντας τις προπτυχιακές του σπουδές.

Τα τελευταία 5 χρόνια, δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιδιαίτερων μαθημάτων διδάσκοντας το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλων (Α.Ε.Π.Π.) καθώς και την λειτουργία εφαρμογών της εταιρείας Microsoft (Word, Excel κλπ).

Παράλληλα, μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων, ασχολήθηκε με την  κατασκευή ιστοσελίδων και eshop μέσω της πλατφόρμας του WordPress με ένα ικανοποιητικό portfolio.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΑΜΟΥ

Καθηγήτρια Βιολογίας

Η Δρ. Γεωργία Στάμου πραγματοποίησε προπτυχιακές και στη συνέχεια τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Εφαρμογές της Βιολογίας» στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 2020 ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή, όντας υπότροφος του ΙΚΥ, στο αντικείμενο της οικολογικής ποιότητας λιμναίων συστημάτων της Μεσογείου.

Από το 2014 συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και έχει πολυπληθείς δημοσιεύσεις τόσο σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια αλλά και σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας τα μαθήματα της Βιολογίας Γ λυκείου (θετικής κατεύθυνσης και γενικής παιδείας) όπως και τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ (Υγιεινή και Φυσιολογία-Ανατομία) σε μαθητές που στοχεύουν στην εισαγωγή τους σε σχολές του τομέα υγείας.

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Καθηγητής Φυσικός

O Δαμουλάκης Ματθαίος, γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Τμήμα Φυσικής και στη συνέχεια τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής, του ίδιου Πανεπιστημίου, με τίτλο Πληροφορική και Επικοινωνίες: Υπολογιστική νοημοσύνη.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών άρχισε να διδάσκει τη φυσική. Σήμερα, περισσότεροι από 700 μαθητές έχουν εισαχθεί με τη βοήθειά μου στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, ως αποτέλεσμα της υποτροφίας του, ήταν βοηθός καθηγητής για έξι μήνες.

Στόχος του όλα αυτά τα χρόνια είναι η κατανόηση της φυσικής επιστήμης από τους μαθητές του και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να σπουδάσουν και να εργαστούν με τελικό σκοπό την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.Η εκπαιδευτική του φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται στην προσωπική του βιβλιογραφία και πλαισιώνεται από πρόσθετες υποστηρικτικές τεχνικές μάθησης.

ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΖΑΦΕΙΡΙΔΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Καθηγητής Οικονομολόγος

Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Διαθέτει εκτενή εμπειρία ως καθηγητής Οικονομικών σε μια πληθώρα εκπαιδευτικών φροντιστηρίων επί 9 συναπτά έτη διδάσκοντας τα μαθήματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας και Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης σε μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Στόχος του αφενός η κατανόηση της Οικονομικής επιστήμης από του μαθητές και αφετέρου η αποτελεσματικότητα στη απαιτητική αυτή διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Καθηγητής Φιλόλογος

Ο Κωνσταντίνος Σκαρλάτος πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στη Νεοελληνική Γραμματεία.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Διδακτική Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Swansea υπό την εποπτεία του King‘s College του Λονδίνου. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Παράλληλα, έχει επιμεληθεί δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια φιλολογίας και διεθνή συμπόσια φιλοσοφίας, καθώς και εκδόσεις φροντιστηριακών βιβλίων.

ΓΚΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καθηγητής Φιλόλογος MPhil

Ο Γιώργος Γκουράνης πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής στο θεματικό πεδίο της Πολιτικής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ, με την υπό εκπόνηση διδακτορική διατριβή του πάνω στο αντικείμενο της Φαινομενολογίας της Γλώσσας.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, επί 11 συναπτά έτη, ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Αρχαίων Ελληνικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα τελεί, ως εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και της Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, χρέη διορθωτή και εξεταστή για τις διεθνείς εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας. Επιπρόσθετα, ασχολείται με την επιμέλεια και διόρθωση λογοτεχνικών βιβλίων και επιστημονικών συγγραμμάτων, συνεργαζόμενος με εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς, για λογαριασμό των οποίων έχει συντάξει και εκφωνήσει ομιλίες και παρουσιάσεις.

Διετέλεσε σύμβουλος εκπαίδευσης σε φροντιστηριακούς οργανισμούς και συμμετείχε σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και ενισχυτικής διδασκαλίας. Προσεγγίζει τη Γλώσσα και εν γένει τη Φιλολογία ως επιστημονικό πεδίο κεφαλαιώδους σημασίας, ζήτημα που επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει στους πολυάριθμους, ανά τα χρόνια, μαθητές του.

ΣΙΤΑΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΣΙΤΑΡΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

Καθηγητής Μαθηματικών

Ο Σιταρίδης Σπύρος, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010, και από τότε εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών στον ιδιωτικό τομέα.

Επεκτείνει διαρκώς τις γνώσεις του, παρακολουθώντας σεμινάρια διδακτικής των μαθηματικών, μετεωρολογίας και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Βασικός του στόχος αποτελεί, οι μαθητές του να κατανοήσουν την σχολική ύλη σε βάθος και όχι μόνο επιφανειακά.

Μέσω αυτής της επιδίωξης μετρά κάθε χρόνο δεκάδες επιτυχίες στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Μότο του “η γνώση είναι δύναμη”.

ΠΑΝΥΤΣΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ

ΠΑΝΥΤΣΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ

Καθηγήτρια Χημικός

Η Πανυτσίδου Τάνια, υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και 8 συναπτά έτη, ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο της Χημείας. Παράλληλα, έχει πολυπληθείς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά,  πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Ο στόχος της είναι να μπορέσει να πείσει τους μαθητές της να αλλάξουν ρόλο μαζί της και να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές και οι δημιουργοί.

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΟΛΓΑ

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΟΛΓΑ

Καθηγήτρια Χημείας

Η Σταμπουλή Όλγα πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λαμβάνοντας ειδίκευση στο αντικείμενο της Επιστημολογίας και Διδακτικής της Χημείας.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Πρεβέζης με έμφαση στις εργαστηριακές ασκήσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα διαθέτει διευρυμένη κατάρτιση μέσω πλήθους σεμιναρίων και ημερίδων αναφορικά με τα νέα μοντέλα Διδασκαλίας, την Παιδαγωγική Ψυχολογία και την εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Κατέχει Πιστοποίηση LEVEL 2 στην εκπαιδευτική Ρομποτική και STEM.

Η διδακτική της εμπειρία, ξεκίνησε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, ως καθηγήτρια Χημείας μέσης εκπαίδευσης και συνεχίζει στον ιδιωτικό τομέα, όπου συνεργάζεται με μαθητές μέσης εκπαίδευσης αλλά και με φοιτητές, συμβάλλοντας σημαντικά στη συγγραφή φοιτητικών επιστημονικών εργασιών.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Καθηγήτρια Φυσικής

Η Νικολαΐδου Φωτεινή πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φυσικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, πραγματοποίησε εργαστήρια και εκπόνησε εργασίες πάνω στον τομέα της Διδακτικής της Φυσικής.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως καθηγήτρια μαθημάτων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής και της Χημείας.

Προέρχεται από μια οικογένεια εκπαιδευτικών που της έχει μεταδώσει την αγάπη για την εκπαίδευση, αλλά και την αντίληψη της ευθύνης του να είσαι εκπαιδευτικός.

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Καθηγητής Μαθηματικός

Ο Αποστολίδης Κωνσταντίνος πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης εδώ και 8 έτη.

Διδακτικός του σκοπός είναι να δώσει ερεθίσματα στους μαθητές για να ανακαλύψουν τί πραγματικά τους αρέσει και να τους βοηθήσει όσο μπορεί από τη θέση του να πετύχουν τους στόχους τους.

To proetoimazo.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.

My Proετοιμάζω