ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ ΕΛΕΝΑ

ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗ ΕΛΕΝΑ

Οικονομολόγος - Γραμματειακή Υποστήριξη

H Παπαπαρίση Έλενα πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και 7 συναπτά έτη, ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Παράλληλα εργάζεται και ως γραμματειακή υποστήριξη σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης.

Έχει οργανώσει και επιμεληθεί εκδόσεις φροντιστηριακών βιβλίων σχετικές με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΕΥΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Καθηγητής Πληροφορικής

Ο Λεύκος Χρήστος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το 2010 εισήχθη στην Σχολή Θετικών Επιστημών, στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, από το οποίο και αποφοίτησε πραγματοποιώντας τις προπτυχιακές του σπουδές.

Τα τελευταία 5 χρόνια, δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιδιαίτερων μαθημάτων διδάσκοντας το μάθημα της Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλων (Α.Ε.Π.Π.) καθώς και την λειτουργία εφαρμογών της εταιρείας Microsoft (Word, Excel κλπ).

Παράλληλα, μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων, ασχολήθηκε με την  κατασκευή ιστοσελίδων και eshop μέσω της πλατφόρμας του WordPress με ένα ικανοποιητικό portfolio.

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

Βιολόγος

Η Ασπασία Μαρκοπούλου ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Είναι κάτοχος Master of Research in Biomedical and Life Sciences από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.

Από το 2001 διδάσκει σε ΙΕΚ και Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης τα μαθήματα της Βιολογίας θετικής κατεύθυνσης και γενικής παιδείας όπως και τα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ (Υγιεινή και Φυσιολογία-Ανατομία).

Έχει ασχοληθεί με τη μετάφραση επιστημονικών άρθρων και με τη συγγραφή φροντιστηριακών βοηθημάτων.

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

ΔΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Καθηγητής Φυσικός

O Δαμουλάκης Ματθαίος, γεννημένος στο Ηράκλειο της Κρήτης, ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στη Σχολή Θετικών Επιστημών στο Τμήμα Φυσικής και στη συνέχεια τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής, του ίδιου Πανεπιστημίου, με τίτλο Πληροφορική και Επικοινωνίες: Υπολογιστική νοημοσύνη.

Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών του σπουδών άρχισε να διδάσκει τη φυσική. Σήμερα, περισσότεροι από 700 μαθητές έχουν εισαχθεί με τη βοήθειά μου στα διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών, ως αποτέλεσμα της υποτροφίας του, ήταν βοηθός καθηγητής για έξι μήνες.

Στόχος του όλα αυτά τα χρόνια είναι η κατανόηση της φυσικής επιστήμης από τους μαθητές του και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να σπουδάσουν και να εργαστούν με τελικό σκοπό την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.Η εκπαιδευτική του φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται στην προσωπική του βιβλιογραφία και πλαισιώνεται από πρόσθετες υποστηρικτικές τεχνικές μάθησης.

ΚΑΠΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ

ΚΑΠΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΩ

Οικονομολόγος

Η Καπούλα Αργυρώ είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα  εδώ και 10 συναπτά έτη, ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων σε μαθητές Γ’  Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Παράλληλα εργάζεται σε ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) σε τμήματα του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας, διδάσκοντας Οικονομική των Επιχειρήσεων, Οικονομικά Μαθηματικά, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Συμπεριφορά Καταναλωτή και Marketing.

ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΚΑΡΛΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Καθηγητής Φιλόλογος

Ο Κωνσταντίνος Σκαρλάτος πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στη Νεοελληνική Γραμματεία.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Διδακτική Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Swansea υπό την εποπτεία του King‘s College του Λονδίνου. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας, της Κοινωνιολογίας και της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας.

Παράλληλα, έχει επιμεληθεί δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια φιλολογίας και διεθνή συμπόσια φιλοσοφίας, καθώς και εκδόσεις φροντιστηριακών βιβλίων.

ΓΚΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΓΚΟΥΡΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Καθηγητής Φιλόλογος MPhil

Ο Γιώργος Γκουράνης πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής στο θεματικό πεδίο της Πολιτικής Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ, με την υπό εκπόνηση διδακτορική διατριβή του πάνω στο αντικείμενο της Φαινομενολογίας της Γλώσσας.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, επί 11 συναπτά έτη, ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Αρχαίων Ελληνικών και της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, ενώ παράλληλα τελεί, ως εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και της Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, χρέη διορθωτή και εξεταστή για τις διεθνείς εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας. Επιπρόσθετα, ασχολείται με την επιμέλεια και διόρθωση λογοτεχνικών βιβλίων και επιστημονικών συγγραμμάτων, συνεργαζόμενος με εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς, για λογαριασμό των οποίων έχει συντάξει και εκφωνήσει ομιλίες και παρουσιάσεις.

Διετέλεσε σύμβουλος εκπαίδευσης σε φροντιστηριακούς οργανισμούς και συμμετείχε σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και ενισχυτικής διδασκαλίας. Προσεγγίζει τη Γλώσσα και εν γένει τη Φιλολογία ως επιστημονικό πεδίο κεφαλαιώδους σημασίας, ζήτημα που επιχειρεί να μεταλαμπαδεύσει στους πολυάριθμους, ανά τα χρόνια, μαθητές του.

ΜΠΑΡΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΠΑΡΛΑΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καθηγητής Μαθηματικών

Ο Μπαρλάκας Δημήτρης πραγματοποίησε τις  πρώτες σπουδές του στο τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έχοντας εκπονήσει πλήθος εργασιών και δημοσιεύσεων.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Διδακτική των Μαθηματικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, παρακολουθώντας παράλληλα και πλήθος σεμιναρίων σχετικά με την διδακτική των μαθηματικών καθώς και τη ψυχολογία των εφήβων.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως καθηγητής μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο των Μαθηματικών και ως υπεύθυνος οργάνωσης, επικοινωνίας, διαχείρισης και προγραμματισμού σε παιδικές κατασκηνώσεις. Στα χρόνια που ασκεί το λειτούργημα του εκπαιδευτικού θεωρεί ευλογία την καθημερινή επαφή με τα παιδιά  καθώς τίποτα δε θα μπορούσε να προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από το να προσθέσει ένα λιθαράκι στη γνώση κάποιων νέων ανθρώπων στο ξεκίνημα της δικής τους ζωής.

ΠΑΝΥΤΣΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ

ΠΑΝΥΤΣΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ

Καθηγήτρια Χημικός

Η Πανυτσίδου Τάνια, υποψήφια Διδάκτωρ του τμήματος Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημείας και μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, εδώ και 8 συναπτά έτη, ως καθηγήτρια μέσης εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο της Χημείας. Παράλληλα, έχει πολυπληθείς δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά,  πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Ο στόχος της είναι να μπορέσει να πείσει τους μαθητές της να αλλάξουν ρόλο μαζί της και να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές και οι δημιουργοί.

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΟΛΓΑ

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΟΛΓΑ

Καθηγήτρια Χημείας

Η Σταμπουλή Όλγα πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, λαμβάνοντας ειδίκευση στο αντικείμενο της Επιστημολογίας και Διδακτικής της Χημείας.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών της σπουδών παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ερευνητικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Πρεβέζης με έμφαση στις εργαστηριακές ασκήσεις για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα διαθέτει διευρυμένη κατάρτιση μέσω πλήθους σεμιναρίων και ημερίδων αναφορικά με τα νέα μοντέλα Διδασκαλίας, την Παιδαγωγική Ψυχολογία και την εισαγωγή των Νέων Τεχνολογιών στην εκπαίδευση. Κατέχει Πιστοποίηση LEVEL 2 στην εκπαιδευτική Ρομποτική και STEM.

Η διδακτική της εμπειρία, ξεκίνησε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων, ως καθηγήτρια Χημείας μέσης εκπαίδευσης και συνεχίζει στον ιδιωτικό τομέα, όπου συνεργάζεται με μαθητές μέσης εκπαίδευσης αλλά και με φοιτητές, συμβάλλοντας σημαντικά στη συγγραφή φοιτητικών επιστημονικών εργασιών.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

Καθηγήτρια Φυσικής

Η Νικολαΐδου Φωτεινή πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Φυσικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, πραγματοποίησε εργαστήρια και εκπόνησε εργασίες πάνω στον τομέα της Διδακτικής της Φυσικής.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, ως καθηγήτρια μαθημάτων δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, διδάσκοντας το γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής και της Χημείας.

Προέρχεται από μια οικογένεια εκπαιδευτικών που της έχει μεταδώσει την αγάπη για την εκπαίδευση, αλλά και την αντίληψη της ευθύνης του να είσαι εκπαιδευτικός.

To proetoimazo.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.

My Proετοιμάζω